Loading

wait a moment

Till alla unga som vill börja med motorsport

I och med att Sverige inte längre har så många sponsorer och det faktum att regler för motorsportens utövare och deras bilar är mycket stränga, är det inte så många ungdomar som vågar ge sig in i svängen. Men man hoppas givetvis på att detta ska komma att förändras så småningom.

I många grenar kan man börja redan när man är i skolåldern med lättare fordon, beroende på om man vill hålla på med bilsport, motorcyklar eller båtar. De som börjar med bilsport brukar starta med karting och hanka sig fram. Nästan alltid krävs det en licens och skyddsutrustning för att få starta och då krävs det att man blir medlem i en förening.

Gå med i en förening

De olika förbunden i Sverige har alla listor på landets föreningar som sysslar med någon form av motorsport. Beroende på vilken gren du vill hålla på med, behöver du gå in på deras hemsidor eller kontakta dem direkt. SVEMO ansvarar för motorcykel-och snöskotergrenarna, SBF främjar bilsporten och SVERA har hand om båtracingens alla grenar. Alla dessa förbund vet var föreningarna finns och vad som krävs för att bli medlem. Var dock beredd på att det kostar en slant.

xmas-lite