Loading

wait a moment

Grid Girls

Att ta bort de så kallade Grid Girls från Formel 1 har varit på tapeten en längre tid. Tjejernas roll i tävlingarna har varit att visa en skylt med loppens startnummer, och de har varit lättklädda, vilket inte har fallit alla i smaken. “Grid girls har varit en del av sporten i årtionden men vi känner att det inte passar våra värderingar eller dagens samhällsnorm. Vi tycker inte att det är lämpligt eller relevant för Formel 1 och fansen”. Detta uttalande kunde man läsa på den officiella Formel 1 hemsidan för ett tag sedan. Detta är något som har upprört många som följer sporten, då de känner att det är ännu en tradition som går i graven. Däremot så tycker även många att det är på tiden att även motorsporten kommer in i 2000-talet vad som gäller värderingar och traditioner, och att utvecklingen verkligen går i rätt riktning i samband med detta beslut.

Byts ut till förmån för barn

Grid Girls ska nu ersättas av barn som kommer att utföra samma funktion. Barnen kommer att antingen väljas ut speciellt av de olika motorklubbarna, eller lottas. Även barnens familjer kommer att bjudas in till loppet, där de får chansen att uppleva spänningen på plats samt träffa de främsta inom sporten. Sporten har vuxit och bland fansen finns även många barn. Därmed var det ett naturligt val att just barn ersätter de lättklädda tjejerna vid starten. Tyvärr är detta beslut inte populärt hos alla förare. Bland annat Nico Hülkenberg och Sebastian Vettel har uttryckt sina åsikter om att ta bort Grid Girls. Att tjejerna nu försvinner från Formel 1 är ytterligare en ändring som Liberty Media har gjort sedan de tog över efter Bernie Ecclestone. Det krävs modernisering, och nytänkande för att hålla sig på topp, och det verkar man på Liberty Media ha förstått. Med Grid Girls frånvaro, kan nog flera komma att ta till sig denna sport, och beslutet kan komma att bli en positiv nystart för sporten som helhet.

Utseende är inte allt

Det är många sporter som har haft lättklädda tjejer för att utföra liknande uppgifter, och för att öka fokusen på själva sporten har man alltså inom formel 1 låtit de så kallade Grid Girls gå till historien. Beslutet att ta in barn har hittills tagits emot mycket positivt. Om du, eller någon du känner, har haft drömmar om att bli en Grid Girl, måste man nu alltså vända blickarna mot andra sporter. Det gäller att ha rätt utseende för att komma vidare bland den tunga konkurrensen, och ibland behövs hjälp på traven. Tandreglering Stockholm ger ett fint leende om du känner att tänderna hindrar dig från att nå dina mål. För övrigt gäller det att träna hårt, äta rätt och leva sunt för att lyckas med att få det rätta Grid Girl- utseendet. Kanske är det dock bättre att satsa på något annat, då denna typen av roller försvinner mer och mer till förmån för annat.

xmas-lite