Loading

wait a moment

Motorcykelsport

Motorcykelsport är en underförgrening till motorsporten, som i sin tur har flera olika grenar. Några av de mest populära motorcykelgrenarna är till exempel enduro och motocross. Dessa två grenar liknar varandra, då båda körs på slingrande banor med terräng och naturliga hinder och hopp. Den motorcykel som används inom enduro har också många likheter med en motocross, men är vanligtvis inte lika hårt trimmad. En annan skillnad mellan enduro och motocross är att banan inom enduro inte enbart går på grus- eller sand, utan också kan gå på asfalterade landsvägar. Det är en motorcykelsportsgren där det gäller att köra taktiskt, då man ska hålla vissa tidskontroller längs med banan, och man måste reparera eventuella tekniska problem med motorcykeln själv under loppets gång.

Dessa är dock bara två av de många olika grenar som finns att välja på inom motorcykelsporten. Det går att köra allt från dragbike (dragrace på motorcyklar) till speedway, supermoto och isracing, för den som vill prova på motorsporter på två hjul istället för fyra.

Oavsett vilken av dessa grenar inom motorcykelsporten som man ägnar sig åt, finns det dock en sak som alltid är lika viktig: att sköta om sin motorcykel. I det ingår till exempel att förvara den varmt och torrt mellan träningarna och tävlingarna. Om man skulle ha problem med ett tak som läcker i garaget eller utrymmet där man förvarar sin motorcykel ska man därför kontakta Svenskelitebygg.se, som kan hjälpa till med takrenovering och åtgärda problemet direkt. Då kan man vara säker på att ens motorcykel är i gott skick nästa gång man ska använda den.

xmas-lite