Loading

wait a moment

Hitta rätt bil till motorsport

Det finns flera olika typer av motorsporter att delta i både i Sverige och utomlands. Många av dem handlar just om bilar. Om man vill börja köra en motorsport behöver man alltså en bil att tävla med. Men att hitta rätt bil till bra pris är inte alltid helt enkelt.

Banracing med vardagsbilen

När du köper en vardagsbil från Riddermark Bil kanske du vill se vad den går för. Då kan det vara läge att ta ut den på en bana där man får gasa på lite extra. Det är dock klokt att tänka på att man själv får stå för eventuella skador om bilen går sönder på banan.

Folkrace bilar

När det gäller folkrace kör man i regel i äldre bilar. Inom sporten förekommer mycket plåtkontakt och banan är ofta ganska dålig. Bilarna ska säljas efter varje tävling och man får inte sälja den för mer än 8000 kronor om inte försäljningen sker vid sidan av tävlingen. När bilen säljs i samband med en tävling får alla intresserade lämna anbud på bilen. Anbudet ska vara 8000 kronor och sedan lottar man mellan alla potentiella köpare. Den som vinner lottningen får köpa bilen för sitt anbud. Det här sättet att sälja bilarna gör att de tävlande inte lägger ner massor med pengar på att styla och förbättra bilen. Det medför att alla tävlar på lika villkor.

En bil för formel 1

Motorsporten formel 1 är en av de allra dyraste att delta i. Det har både att göra med de långa resorna, anmälningsavgifterna och de dyra bilarna. Att köpa en bil för sporten kostar i regel flera miljoner kronor och även de begagnade bilarna kostar en hel del pengar. Man ska dessutom tänka på att det går åt en hel del tillbehör som däck, slangar, vätskor med mera när man kör. Däcken kostar ett par tusen kronor styck och de behöver ofta bytas minst vartannat varv. I en tävling kan det vara 50 varv som körs.

När man blir en duktig förare inom formel 1 kan man ofta sponsras med bilar, däck och annat. Men fram tills dess bör man vara beredd att lägga ner en hel del pengar på sporten. Till en början kan man kanske låna en bil att köra med men en dag kommer man att behöva köpa en egen formel 1 bil.

xmas-lite